|
| | Załamywanie szypuły gron - szypuły kwiatostanów prawidłowo wykształcone, grube u podstawy | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Brak zawiązywania owoców w pierwszych gronach pomimo prawidłowego kwitnienia | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Brak lub nieprawidłowe zawiązywanie owoców, mimo prawidłowo wykształconych kwiatostanów i kwiatów - wytworzenia małej ilości pyłku kwiatowego | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Brak lub nieprawidłowe zawiązywanie owoców, mimo prawidłowo wykształconych kwiatostanów i kwiatów - słabe kiełkowanie pyłku | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Niezawiązywanie owoców przy zapylaniu naturalnym przez trzmiele - kwiaty nieprawidłowo wykształcone nie w pełni rozwinięte lub zamknięte | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Niezawiązywanie owoców przy zapylaniu naturalnym przez trzmiele - kwiaty prawidłowo rozwinięte | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Występuje nierównomierny wzrost owoców w gronie (1 - 2 owoce normalnej wielkości a reszta owoców mała) | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Nierównomierny wzrost owoców w gronie, 1 - 2 owoce bardzo duże o kształcie nietypowym dla odmiany | [plonowanie] [plonowanie] |
| | Liczne brodawki w dolnej części łodygi | [opis] |
| | Najstarsze dolne liście matowieją, są sztywne i występują przebarwienia | [opis] |
| | Kwiatostany rozwinięte nieprawidłowo wykształcone - osadzone pod ostrym kątem, zawiązki kwiatów rozmieszczone na całej długości szypuły | [opis] |
| | Kwiatostany rozwinięte nieprawidłowo wykształcone - osadzone na cienkiej szypule | [opis] |
| | Owoce drobnieją pojedyncze, kilka, wszystkie w gronie | [opis] |
| | Pojedyncze 1 - 2 owoce zniekształcone w gronie | [opis] |
| | Nieprawidłowe zewnętrzne wybarwienie owoców | [opis] |
| | Na powierzchni owoców rozmyte trudniej wybarwiające się plamy, miąższ owocu czerwony | [opis] |
| | Na powierzchni owoców wokół szypułki powstaje trudniej wybarwiająca się piętka, miąższ owocu czerwony | [opis] |
| | Na owocu zielona piętka i miąższ zielony | [opis] |
| | Prawidłowo zewnętrznie wybarwiony dojrzały owoc z zielonym galaretowatym miąższem | [opis] |
| | Na powierzchni owoców twarde zielone plamy | [opis] |
| | Na owocu zielona i żółta piętka | [opis] |
|
|