Strona główna ::
 
Strona główna
Diagnostyka
Katalog szkodników
Katalog niedoborów
Katalog chorób
Przechowywanie
Zespół redakcyjny


121.
 Na owocu są żółte twarde plamy, a na przekroju często widoczne brunatnienie tkanek
[opis]

122.
 Na owocach wokół szypułki szarobrązowe, skorkowaciałe plamy
[opis]

123.
 Na owocach zielone lub żółte twardniejące plamy a na przekroju nekrozy miękiszu pod skórą
[opis]

124.
 Na owocach występują małe niedojrzewające plamy tzw. oparzelizna słoneczna
[opis]

125.
 Na powierzchni owoców spękania
[opis]

126.
 Na owocach różnej wielkości - suche, często pękające powierzchniowe nekrozy skórki
[opis]

127.
 Na owocach powierzchniowe i wgłębne suche nekrozy skórki
[opis]

128.
 W części wierzchołkowej owocu - suche wklęsłe plamy pod którymi miąższ jest brunatny i suchy
[opis]

129.
 Rozmyte szaro zielone, żółte plamy - na całej powierzchni owocu, a porażony miąższ jest twardy, brązowy i zbity
[opis]

130.
 Nierównomierne wybarwienie owoców, jaśniejsze plamki na tle wybarwionego owocu tzw. złociste plamki
[opis]

131.
 Owoce są lekkie, źle wypełnione, z pustymi przestrzeniami
[opis]

132.
 Wcześniejsze wybarwianie się owoców wyższych gron
[opis]

133.
 Widoczne kiełkowanie nasion wewnątrz owoców
[opis]